Wykonanie
Pieczywo kojarzy się najczęściej ze śniadaniem lub kolacją, a można też wykorzystać
chleb do przyrządzenia dania obiadowego. Jest to pomocne, zwłaszcza, gdy zostanie nam go trochę więcej w chlebaku i możemy go pozytecznie wykorzystać.8 kromek
chleba tostowego lekko czerstwego125ml
śmietany 18%125ml kwaśnej
śmietanypół
puszki pomodorów w zalewie
jajko150g
szynkitarty
serprzyprawy:
bazylia,
tymianek,
vegetaGdy zostało zbyt dużo
chleba i miałam pootwierane pewne puszki i buteleczki w lodówce, zabrałam się za obmyślanie
planu wykorzystania tych dobrodziejstw. Nie smażę, więc pozostało skorzystanie z piekarnika.
Chleb ułożyłam w szerokiej blaszce. Zmieszałam
śmietany,
pomidory, dodałam
jajko i tarty
ser dla zagęszczenia. Następnie przelałam do większej miseczki i dodałam pokrojoną
szynkę w kostkę. Doprawiłam do smaku
przyprawami. Zalałam
chleb sosem zwracając uwagę, by
szynka i
ser dostały się też
między kromki. Piekłam przez 20m w 180st. Pychotka, polecam