Wykonanie

składniki* 125 g
masła lub
margaryny* 1
jajko* 1
żółtko* 3 łyżki Nutelli* 2 łyżki
kakao* 2 szklanki
mąki pszennej* 1/2 szklanki
sezamu* 3/4 szklanki
cukru* 1 łyżeczka
sody oczyszczonejSposób wykonaniaMiękkie
masło utrzeć z
cukrem, dodać
jajko,
żółtko, Nutellę i jeszcze chwilę ucierać.Następnie dodać przesianą
mąkę,
sodę,
kakao,
sezam, wymieszać i zagnieść ciasto.

Owinąć w folię spożywczą i wstawić na ok. 30 min do lodówki.Po wyjęciu z lodówki odrywać kawałki ciasta wielkości
orzecha włoskiego, robić kulkę, spłaszczać, a następnie wierzch obtaczać w
sezamie.

Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temp. 180°C, ok. 15 min.Upieczone
ciastka studzić na kratce.

Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.