Wykonanie
składnikiciasto* 100 g
masła lub
margaryny* 2
jajka* 150 g
cukru* 150 g
mąki pszennej* 2 łyżeczki
proszku do pieczenianadzienie* 6 dużych
jabłek* 5 łyżek
cukru żelującego* 1/4 łyżeczki
cynamonukruszonka* 120 g
mąki pszennej* 100 g
cukru* 50 g
wiórków kokosowych* 100 g
masła lub
margarynySposób wykonaniaciastoMiękkie
masło utrzeć z
cukrem, dalej ucierając dodać
jajka, na koniec nie przerywając dodawać
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia.Ciasto wyłożyć do formy (23/24 cm) wysmarowanej
margaryną.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać
cukier żelujący,
cynamon i wymieszać.Całość wyłożyć równomiernie na ciasto.kruszonka
Margarynę rozpuścić i wystudzić.Sypkie składniki wsypać do naczynia, dodać wystudzoną
margarynę i dokładnie wymieszać, aby składniki się połączyły.Rozsypać kruszonkę po całej powierzchni
jabłek.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temperaturze 175 stopni C, około 60 min.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.