Wykonanie
            składniki* 4 
jajka* 1 i 1/2 szklanki 
mąki* 1 i 1/2 łyżeczki 
proszku do pieczenia* 3/4 szklanki 
cukru* 1/2 szklanki 
oleju* 
owoce (
śliwki i 
jabłka posypane 
cynamonem)sposób wykonania
Jajka wybić do miski, dodać 
cukier i całość ubić na puszystą masę, dodać 
olej i jeszcze chwilę ubijać, aż do połączenia. Następnie dodać 
mąkę przesianą z 
proszkiem do pieczenia i całość delikatnie wymieszać łyżką lub mikserem na małych obrotach (osobiście mieszam mikserem). Wyłożyć ciasto do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu poukładać 
owoce.Piec w temp. 180 stopni, ok. 55 min.Ciasto jest puszyste, wilgotne i łatwe w przygotowaniu dla każdego :)


Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.