ßßß
To szybkie ciasto jabłkowe jest naprawdę smaczne.Te przepis przechowywałam chyba ze trzy lata a znalazłam go tutaj .Podane proporcje wystarczają na małą tortownicę.POTRZEBUJESZ:160 g masła100 g cukru pudru2 pełne łyżki kakao70 g drobno zmielonych migdałówszczypta soli2 łyżeczki cynamonu250 g mąki4 jabłka2 jajaWYKONANIE:1. Masło ucieramy z cukrem, potem dodajemy jajka.2. Mieszamy wszystkie suche składniki razem, a następnie łączymy z masą maślaną. Wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części. Jedną zamrażamy a drugą wykładamy tortownicę.3. Jabłka kroimy w kostę, prażymy z cynamonem i 3 łyżkami cukru.4.Teraz pieczemy ciasto przez 10 min w 180 stopniach. Po tym czasie nakładamy na ciasto jabłka, a na nie ucieramy zamrożoną resztę ciasta.Pieczemy jeszcze 25 min w 180 stopniach.

Smacznego!Pani M.