Wykonanie
To szybkie ciasto
jabłkowe jest naprawdę smaczne.Te przepis przechowywałam chyba ze trzy lata a znalazłam go tutaj .Podane proporcje wystarczają na małą tortownicę.POTRZEBUJESZ:160 g
masła100 g
cukru pudru2 pełne łyżki
kakao70 g drobno zmielonych
migdałówszczypta
soli2 łyżeczki
cynamonu250 g
mąki4
jabłka2
jajaWYKONANIE:1.
Masło ucieramy z
cukrem,
potem dodajemy
jajka.2. Mieszamy wszystkie suche składniki razem, a następnie łączymy z masą
maślaną. Wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części. Jedną zamrażamy a drugą wykładamy tortownicę.3.
Jabłka kroimy w kostę, prażymy z
cynamonem i 3 łyżkami
cukru.4.Teraz pieczemy ciasto przez 10 min w 180 stopniach. Po tym czasie nakładamy na ciasto
jabłka, a na nie ucieramy zamrożoną resztę ciasta.Pieczemy jeszcze 25 min w 180 stopniach.
Smacznego!Pani M.