Wykonanie
Pogodzić 150 godzin praktyk i pracę na etacie w jeden miesiąc to nie lada wyczyn! Jestem z siebie dumna, że udało mi się przetrwać ten miesiąc ;-) Teraz jeszcze tylko kilka dni i upragniony urlop... W końcu
będę mogła trochę więcej czasu spędzać w kuchni. Już mi ślinka cieknie na myśl o zaplanowanych tartach... mniam :)A
póki co zapraszam na smaczne i pożywne kotlety.Składniki-250 g
kaszki kukurydzianej-1 l
mleka-2
jajka-
sól-100 g
pieczarek-100 g
żółtego sera-
bułka tarta-
olej do smażeniaPrzygotowanie
Kaszkę wsypać do gotującego się
mleka, mieszając gotować ok 20 minut. Osolić. Ostudzić.
Pieczarki drobno pokroić i poddusić na patelni.
Ser żółty zetrzeć na wiórki.Do
kaszy wbić 1
jajko. Wymieszać z
serem i
pieczarkami. Z masy formować kotlety, panierować w
jajku i
bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego! :-)