Lekkostrawne ciasto na bazie jogurtu. Wyglądem przypomina sernik, ale.. sera w nim brak. Za to jest równie pyszne.SkładnikiCiasto-5 żółtek-kostka margaryny-3 szkl. mąki-pół szkl. cukru-2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa-1 kg jogurtu brzoskwiniowego-pół szklanki cukru (osobom nie przepadającym za słodyczą, zalecam użyć mniejszej ilości. Dla mnie było trochę za słodkie)-łyżeczka proszku do pieczenia-5 białek-20 dag wiórek kokosowych-budyń śmietankowyPrzygotowanieWyrobić ciasto. Podzielić na pół. Jedną część schłodzić.Jogurt połączyć z budyniem, cukrem i proszkiem. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, połączyć. Połowę ciasta ułożyć w formie, wylać masę. Na wierzch zetrzeć drugą (schłodzoną) część ciasta. Piec godzinę w temp. 160st.Źródło: 'Chwila dla Ciebie' z moimi małymi zmianamiSmacznego ;-)