Wykonanie
Nie jestem zwolenniczką jednostronnych diet. W ogóle podchodzę do nich z dużą dawką 'nie'. Jednak czytając ostatnio artykuł o Dukanie kilka przepisów bardzo mi się spodobało.
Między innymi poniższe placuszki - świetne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Będą gościć u mnie zdecydowanie częściej.Składniki-puszka
tuńczyka sałatkowego w sosie własnym-200g chudego
twarogu-2
jajka-2 łyżki
otrąb owsianych-1 łyżka
otrąb pszennych-łyżeczka
proszku do pieczenia-szczypta
soli-
pieprz-kilka gałązek
bazylii lub
natkiPrzygotowanieOddzielić
żółtka od
białek.
Żółtka dodać do
twarogu, wyrobić na masę. Odsączyć
tuńczyka. Dodać do
sera. wsypać
otręby,
proszek do pieczenia, posiekaną
bazylię. Oprószyć
pieprzem i wymieszać.
Białka ubić z
solą. Dodać pianę do masy, wymieszać. na blasze wyłożonej papierem do pieczenia kłaść łyżką porcje ciasta (zostawiając odstępy 3-4cm). Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180st.Źródło: 'Przyjaciółka'

Smacznego ;-)