Wykonanie
Dzisiaj mamy kolejny pomysł na ekspresowy lunch. Tym razem chcemy podzielić się z
Wami przepisem na frittatę. Frittata to włoski omlet. Jego podstawą jest masa jajeczna, do której w zależności od upodobań dodajemy przeróżne składniki. Tego typu danie sprawdzi się nie tylko jako szybki lunch, ale także kolacja. Raczej nie polecamy na śniadanie, bo jest dużo bardziej sycąca od tradycyjnego omletu, zwłaszcza jeśli zawiera
ziemniaki, tak jak w naszym przepisie.


Składniki:- 5
jajek- 3
ziemniaki- 8
pomidorków koktajlowych- 100 g
kiełbasy peperoni- 1
cebula- dwie szczypty
soli- 1/3 łyżeczki
pieprzu.- pół łyżeczki
rozmarynu Prymatu-
mozzarellaSposób przygotowania:1. Kroimy wszystkie składniki (tak jak na zdjęciu powyżej).2. Następnie przygotowujemy masę jajeczną. Rozbijamy jaka, dodajemy do nich szczyptę
soli i
pieprzu. Mieszamy.

3. Najpierw podsmażamy
ziemniaki, gdy te już będą miękkie dodajemy
cebulę i
kiełbasę. Smażymy przez około 5 minut.

4. Następnie dodajemy
pomidorki koktajlowe i
mozzarellę.

5.
Potem zalewamy składniki masą jajeczną i podsmażamy z jednej strony.

6. Gdy frittata będzie ścięta z jednej strony, wkładamy ją do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 10 minut. Wyjmujemy gdy wierzch będzie przypieczony.

Smacznego!P.s. Nie zapominajcie o konkursie! Czeka na Was ta piękna bransoletka, wykonana z naturalnych kamieni półszlachetnych, z pozłacaną zawieszką i 10% zniżki na pozostałe modele. Więcej informacji pod tym
linkiem!