ßßß
1. Zaczynamy od przygotowania galaretki. Zagotowujemy 1,5 szklanki wody, następnie zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę. Mieszamy do czasu aż proszek się dokładnie rozpuści. Przelewamy do 5 filiżanek galaretkę tak na ok. 1- 1,5 cm wysokości. Resztę galaretki pozostawiamy w garnku do zastygnięcia, bo posłuży nam do finalnej dekoracji deseru. Jak galaretka ostygnie to filiżanki i garnek wkładamy do lodówka, aby galaretka mogła się zsiąść.2. Garnek z połową szklanki wody ustawiamy na małym ogniu i gdy woda zaczyna robić się ciepła powoli wsypujemy żelatynę. Dokładnie mieszamy do czasu aż się nie rozpuści. Następnie mieszając stopniowo dolewamy mleko, śmietankę i olejek waniliowy. Powoli dodajemy także cukier, cały czas mieszając. Gotujemy do czasu aż będzie dosyć ciepłe. UWAGA! NIE MOŻEMY DOPROWADZIĆ DO ZAGOTOWANIA, bo wtedy panna cotta nie wyjdzie!!!3. Pozostawiamy naszą mieszankę do ostygnięcia. Gdy już będzie chłodna to zalewamy ją filiżanki z galaretką. Wkładamy do lodówki do czasu aż się zsiądzie.4. Gdy już panna cotta będzie miała odpowiednia konsystencje zagotowujemy ok. 0,5 litra wody i przelewamy do miski. Następnie, aby ułatwić wyjecie panna cotty z filiżanek, bez zniszczenia jej kształtu wkładamy na ok. 15-20 sekund filiżanki do miski z gorącą wodą, ale nie dłużej bo deser zacznie się topić.5. Następnie przekładamy na talerzyki. Dekorujemy kostkami z galaretki i przekrojonymi na pół truskawkami. My nadałyśmy truskawką delikatny kształt serduszek.Smacznego!