Wykonanie
Tortilla z
sałatą,
świeżym szpinakiem,
pomidorami,
papryką, rozpływającą się
mozzarellą i
sosem czosnkowym. Jej przygotowanie jest niezwykle szybkie i proste, można ją zjeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki na tortillę wegetariańską - danie dla dwóch osób :- 2 tortille- kilka listków
świeżego szpinaku- kilka listków
sałaty lodowej- połowa
pomidora- 1/4
papryki- trochę
startego sera mozzarella-
sos czosnkowy ( 100 g
jogurtu + łyżeczka
majonezu + 2 ząbki czosnku+sól)Sposób przygotowania:Tortillę podgrzewamy na patelni, by zrobiła się cieplejsza i bardziej giętka.Na podgrzaną tortillę układamy na środek kawałki
sałaty,
szpinaku. Następnie kroimy w paseczki
pomidora i
paprykę, układamy je na tortilli. Całość posypujemy
serem mozzarellą i polewamy dwoma łyżkami
sosu czosnkowego. Zaginamy najpierw dwa końce, a
potem zwijamy w rulon.Tortille układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym
oliwą i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 minut. Polewamy pozostałym sosem i smacznego!