Wykonanie
Chrup chrup!Nie ma to jak
krakersy homemade. Dużo
ziół, przypraw. Nieziemsko pachną i smakują.Przepis na jedną blaszkę.PS.
Zioła i
przyprawy można rozetrzeć w moździerzuCo trzeba?1,5 szklanki
mąki pszennej (szklanki takie po nutelli)2
jajkapo 1 łyżeczce:
papryki słodkiej mielonej
papryki ostrej mielonej
kolendry mielonej
majerankutymiankususzonych pomidorów1 łyżka
oliwy z oliwekodrobina letniej
wodyduża szczypta
soliCo i jak?Do miski wyspać
mąkę, dodać
przyprawy, następnie wbić
jajka, a na końcu dodać
oliwę z oliwek i zagnieść ciasto. Gdyby było twarde, dolać odrobinę letniej
wody.Rozwałkować cieńko na papierze do pieczenia, kroić wg, uznania.Piec w 170 stopniach, 15 min, aż się ładnie zarumienią.Ostudzić i wcinać.Smacznego!