ßßß
Pożywne meksykańskie fajitas, alternatywa dla tradycyjnej polskiej kuchni.Składniki na 4 porcje:warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami (np. Hortex)1 podwójna pierś z kurczaka1 cebula1 ząbek czosnku3 łyżki oliwyświeża pietruszka1 limonka (można zastąpić cytryną)4 tortillegarść tartego żółtego seraśmietana
Mięso pokrój w grubą kostkę. Posyp ziołami z saszetki, skrop oliwą i sokiem z limonki. Zostaw na pół godziny. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż kilka minut. Dodaj warzywa i duś do miękkości. Ułóż na ciepłej tortilli, posyp pietruszką, serem żółtym i polej łyżką śmietany. Zawijaj tak jak na zdjęciu po czym złóż na pół.