Wykonanie

SKŁADNIKI:3 dojrzałe
banany1/3 kostki
masła1/3 szklanki
cukru1 łyżeczka
cukru wanilinowego1 łyżeczka
olejku waniliowego1
jajko1 i 1/4 szklanki
maki1 i 1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
sody oczyszczonej1/2 łyżeczki
cynamonuszczypta
soliszklanka posiekanej
białej czekoladySPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Banany rozgnieść widelcem, odstawiamy. W misce ucieramy
cukier z
masłem. Dodać
jajko,
olejku waniliowego i
cukru wanilinowego. Do drugiej miski przesiać wszystkie składniki suche,-
maka, proszek,
soda,
cynamon,
sól. Do
masła z
cukrem dodawać na przemian
banany i składniki suche. Mieszamy na gładką masę, dodajemy posiekaną
czekoladę, dokładnie mieszamy. Keksówkę wysmarować tłuszczem, obsypać
mąką. Przełożyć ciasto do formy. Wstawić na 50-6-min do piekarnika nagrzanego do 175 °C . Podczas pieczenia ciasto powinno podwoić swoja objętośćSMACZNEGO!