Typowo amerykańskie ciasto znane chyba na całym świecie, zrzeszające fanów czekolady. Intensywny zapach i smak czekolady, wilgotny w środku chrupiący na zewnątrz. Czego chcieć więcej !Szklanka mleka, trochę bitej śmietany i gwarantuje niebo w ustach.Przy robieniu brownie pamiętajmy jednak o wybraniu lepszej jakości czekolady.SKŁADNIKI:400g gorzkiej czekolady (70%)320g masła400g cukru pudru8 jajka160g mąkiłyżeczka proszku do pieczenia+mąka, tłuszczSPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Piekarnik nagrzewamy do 180 . Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( ważne! gotująca się woda nie może dotykać miski z czekoladą). Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy powoli czekoladę, cały czas miksując na małych obrotach. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i powolutku mieszamy łopatką. Wlewamy do prostokątnej formy wysmarowana tłuszczem i obsypana mąką. Wstawiamy do piekarnika na ok. 25-30min..SMACZNEGO!