Wykonanie
Witam! :)W końcu coś ugotowałem porządnego :). Ostatnio mam mało czasu na gotowanie, stąd rzadko można coś nowego zobaczyć. Łapcie super przepis :]Składniki:1,5 kg
schabu bez kości3 łyżeczki mieszanki do pieczeni (obojętnie jaka)2 łyżeczki
ziół prowansalskich1 łyżeczka
chilli2 ząbki
czosnku1
cebula0,5 szklanki
wodyPrzygotowanie:Umyty
schab natrzyj
przyprawami i odstaw do lodówki na 24 h. Po tym czasie posyp wierzch
schabu pokrojoną
cebulą i
czosnkiem. Całość
owiń folią aluminiową. Następnie przenieś "zawiniątko" do naczynia żaroodpornego, wlej
wodę. Piecz
schab w temperaturze 180 stopni przez ok. 2 godziny. Idealnie pasuje do
ziemniaków z
koperkiem i
buraczkami. Smacznego :)