Wykonanie
Przepis wg Nigelli Lawson.
* Składniki suche:
- 1 1/3 szklanki
mąki- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki
sody- 2 łyżki
kakao (u mnie Wedel)
- 3/4 szklanki
cukru- tabliczka rozkruszonej na drobne kawałki gorzkiej lub
mlecznej czekolady (wedle uznania)
* Składniki mokre:
- szklanka
mleka- 100 g
masła (rozpuszczonego)
- parę kropel (2-4)
aromatu waniliowego,
kokosowego lub innego
- 1
jajoSuche i mokre składniki wymieszaj dokładnie w oddzielnych miskach (suche w większej misce). Mokre przelej do suchych i wymieszaj. Papilotki umieść w formie i wlewaj do nich ciasto. Piecz w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika studź na klatce.


Ozdabianie, taaaak, uwielbiam! Kreatywność nie zna granic, wystarczy
lukier,
czekolada,
wiórki kokosowe lub cokolwiek innego, co uznamy za stosowne ;)

Pan Gwiazdek

Serduch

Mietek

Bombek

Kropek

Ralf

Pa pa Muffio!