Dziś mam dla Was dobry i prosty przepis na zupę a'la strogonow z kurczaka. Danie jest bardzo sycące i stanowi doskonałą propozycję na chłodniejsze dni. Prezentowana zupa boeuf strogonow to nic innego jak smaczna zupa gulaszowa z ogórkiem kiszonym i pieczarkami. Mięso wołowe występujące w wersji tradycyjnej zostało tutaj zastąpione drobiowym.Składniki:40 dkg piersi z kurczaka1-2 papryki40 dkg pieczarek4 ogórki kiszone2 cebule3 łyżki koncentratu pomidorowego1/2 szklanki śmietany 18%2 litry bulionuKurczaka kroję w kostkę i podsmażam na oleju. Wrzucam mięso do bulionu i gotuję na małym ogniu. Oczyszczone pieczarki kroję w plasterki, paprykę w paski i cebulę w kostkę. Warzywa mieszam i podsmażam przez kilka minut. Następnie wrzucam je do wywaru i gotuję całość przez 20 minut. Ogórki kiszone kroję w tym czasie w kosteczkę. Po upływie wyznaczonego czasu dodaję do zupy ogórki oraz koncentrat, mieszam i gotuję jeszcze 20 minut. Pod koniec dodaję śmietanę.