Wykonanie
Dzień dobry!Jak Wam minął pierwszy tydzień wakacji? Bo nam jakoś przyjemnie się dłużył, miejmy nadzieję, że tak pozostanie do końca :) I nareszcie zaczął się sezon na
owoce i warzywa z własnej działki! Za to właśnie kochamy lato :)A dziś mamy dla Was coś,
czemu nie będzie można się oprzeć!
Tarta z
brokułami i
łososiem – paaalce lizać :)Czas przyrządzenia: 40 - 50 min.Poziom trudności : średniSkładniki300 g
łososia1
brokuł1 opakowanie
ciasta francuskiego250 ml
śmietany kremówki4
jajka2 łyżki
bułki tartejsólpieprzIlość porcji : 8Sposób przygotowania:Formę do tarty wykładamy
ciastem francuskim, następnie posypujemy
bułką tartą. Tak przygotowaną formę wkładamy do lodówki. W tym czasie
brokuły kroimy na różyczki i gotujemy na parze ok. 10 min. Następnie
łososia obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, którego wrzucamy na dno tarty wraz z ostudzonymi
brokułami.
Śmietanę mieszamy z
jajkami, doprawiamy
pieprzem i
solą i zalewamy wszystkie składniki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy ok. 30 min aż do zarumienienia się wierzchu tarty.Bon appetit! :)


Trzy Apetyczne