ßßß
Cookit - przepis na BIGOS
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
BIGOS
Składniki
Cebula
Grzyby suszone
Liść laurowy
Ziele angielskie
Pieprz
Sól
Kapusta kiszona
Wołowina
Łopatka
Wykonanie
Bardzo lubię bigos, w jesienne i zimowe dni smakuje najlepiej. Gorący aromatyczny i jak dla mnie, najlepiej z bardzo kwaśnej
kapusty
SKAŁDNIKI1,5 kg
kapusty kiszonej
70 dag
wołowiny
80 dag
łopatki
1 duża
cebula
garści
grzybów suszonych
3
liście laurowe
3 ziarna
ziela angielskiego
5 ziaren
pieprzu
pieprz
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso
pokroić w małe kawałki i podsmaży aby się zarumieniło pod koniec smażenia dodać
cebule
i smażyć jeszcze około 10 minut.
Kapustę
wypłukać, odcisnąć pokroić drobno, przełożyć do garnka zalać
wodą
aby
kapusta
była przykryta, dodać
liście laurowe
,
ziele angielskie
,
pieprz
w ziarnach i namoczone
suszone grzyby
i gotować około 30 minut. Następnie do gotującej
kapusty
dodać podsmażone
mięso
z
cebulą
wszystkie składniki dokładnie wymieszać i gotować 2,5-3 godziny przed końcem gotowania doprawić
solą
i
pieprzem
.
Źródło:
http://rarossa.blogspot.com/2014/10/bigos.html
Przepisy powiązane
Wigilijna kapusta z grzybami
Wigilijna kapusta z grzybami
Wigilijna kapusta z grzybami
Łączna liczba wyświetleń
Łączna liczba wyświetleń
Składniki powiązane (0)