Wykonanie
Jakie
ogórki lubicie najbardziej, małosolne, kiszone, konserwowe?. Jak dla mnie najlepsze są właśnie małosolne. Najlepsze na 3 dzień są twarde i czuć w nich wszystkie
przyprawy.
potrzebujemy
Ogórki gruntowe (najlepiej małe)
Koper ogrodowy, ale może być również zwykł1
chrzan4 ząbki
czosnku czosneksóllistki laurowewodaOgórki myjemy, obcinamy końcówki. Na spodzie naczynia ułożyć trochę
kopru, następnie kładziemy
ogórki, pomiędzy górkami,
chrzan,
liście laurowe,
czosnek. Na wierzchu układamy
koper zalewamy zimną
wodą (na litr
wody jedna łyżka
soli) umyć w wodzie, poobcinać ogonki i resztki suchych kwiatów.
Wodę zagotować w dużym garnku. Na każdy litr
wody dodać 1 płaską łyżkę
soli. Najlepsze na 3 dzień