Wykonanie
Dziś proponuje wam przepis na domowe
lody bananowo -
czekoladowe. Skradły moje podniebienie Robi się je szybko i mogą je zajadać nawet Ci co liczą kalorie, więc koniecznie wypróbujcie przepis.Składniki (na
lody dla 2 osób):4
bananyokoło pół szklanki
czekoladowego napoju sojowego, lub zwykłego
mleka z
kakao i
cukrem trzcinowymPrzygotowanie:1.
Banany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry a nastepnie przez około 1 godzinę chłodzimy w zamrażarce.2. Schłodzone
banany bledujemy z
napojem czekoladowym na gladką masę a nastepnie przelewamy do pucharków lub plastikowego pojemnika jeśli chcecie serwować
lody w gałkach czy też do specjalnych
lodowych pojemników i wstawiamy do zamrażarki na 1.5 lub 2 godziny.3. A
potem już tylko zajadamy ze smakiem....przyznam się, że ja czasem nawet nie zmrażam, tylko jem od razu po zblednowaniu, bo uwielbiam ich smak.Smacznego :)