Wykonanie

Kocham słodkości, niezmiennie od lat. Żeby były zdrowsze i żebym nie musiała ich sobie odmawiać robię je sama :) Przekazuje Wam dziś mój tajny przepis na pyszne, słodkie i pełne zdrowych ziarenek
ciasteczka bananowe. Wypróbujcie go będziecie zachwyceni :)Skłądniki:400 g
płatków owsianych (najlepiej górskich, ale ja tym razem takich nie miałam i też było ok)3 łyżeczki
cynamonu20 g ziaren
sezamu30 g ziaren
siemienia lnianego40 g
syropu z agawy lub
miodu3
bananyPrzygotowanie:1.
Płatki,
sezam i
siemię lniane wsypujemy do miski i mieszamy.2. W naczyniu blendujemy 3
banany, nastepnie do
bananowego musu wlewamy
syrop z Agawy,
cynamon i mieszamy wszystko łyżką do połączenia składników.3. Do
bananowego musu wsypujemy składniki suche i mieszamy wszystko dłonią do połączenia składników. Jeśli masa za mało się skleja możemy dolac odrobinę
syropu z agawy.4. Z gotowej masy lepimy kulki wielkości
orzecha włoskiego a następnie układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczamy . Ja z tej masy lepię mniejsze
ciasteczka, wtedy fajniej się przypiekają, mają rumiany kolor i są chrupkie w smaku.5. Gotowe
ciasteczka wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180°C około 20-25 minut.Są naprawdę pyszne i bardzo zdrowe. Po jednym takim
ciastku świat od razu wydaje się być lepszy :)Smacznego :)