Zachęcam wszystkich blogerów do wzięcia udziału w konkursie Almette. Do wygrania fajne nagrody. Jakiś czas temu zamieściłam przepis do konkursu w wersji wytrawnej, czyli pierogi z serkiem z kolorowym pieprzem, dziś wersja na słodko, czyli sernik na kruchym spodzie. Zapraszam :)Składniki na ciasto:3 szklanki mąki1 margaryna3 łyżki cukru5 żółtek1 łyżeczka proszku do pieczeniaPiana z białek:3 białka2 łyżki cukruSkładniki na masę serową:6 serków Almette z wiśnią i żurawiną2 łyżki cukru1/2 margaryny1 budyń śmietankowy lub 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej1 jajoSkładniki ciasta zagnieść. 1/3 zamrozić, a resztę wyłożyć na blaszkę. Składniki masy utrzeć lub zmiksować i wyłożyć na ciasto. Ubić pianę z białek wraz z cukrem i wyłożyć na masę serową. Na piane zetrzeć zamrożone ciasto. Piec 1 godzinę w temperaturze 18 stopni.Uwaga: Na masę serową można wyłożyć ulubione owoce.Przepis bierze udział w konkursie Inspiruje mnie Almette:Smacznego!Aga