ßßß
Chociaż nie jestem wielką fanką wieprzowiny, to ten gulasz jest moim ulubionym daniem. Doskonałe miękkie mięso, lekki posmak goryczki i gęsty sos, jednym słowem mniam ;) Polecam podać z czeskimi knedlikami, pyzami lub kaszą gryczaną.Składniki:500 g mięsa wieprzowegopuszka dowolnego jasnego piwabułka grahamka/kromka chleba graham/mąka pełnoziarnista1 cebulasól, pieprzMięso pokroić w kostkę, przyprawić. Cebulę pokroić na drobno. Umiecić w średniej wielkości garnku i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso i podsmażyć aż lekko zbrązowieje. Dodać pół puszki piwa i dusić pod przykryciem do miękkości. Po tym czasie dodać pozostałe piwo i miąższ bułki/chleba lub 1 łyżkę mąki (dobrze rozmieszać). Dalej podgrzewać aż sos się zredukuje.Przepis bierze udział w akcji:
Ewka