Wykonanie

Chociaż nie jestem wielką fanką
wieprzowiny, to ten gulasz jest moim ulubionym daniem. Doskonałe miękkie
mięso, lekki posmak goryczki i gęsty sos, jednym słowem mniam ;) Polecam podać z czeskimi knedlikami, pyzami lub
kaszą gryczaną.Składniki:500 g
mięsa wieprzowegopuszka dowolnego
jasnego piwabułka grahamka/kromka
chleba graham/mąka pełnoziarnista1
cebulasól,
pieprzMięso pokroić w kostkę, przyprawić.
Cebulę pokroić na drobno. Umiecić w średniej wielkości garnku i zeszklić na
oleju. Następnie dodać
mięso i podsmażyć aż lekko zbrązowieje. Dodać pół puszki
piwa i dusić pod przykryciem do miękkości. Po tym czasie dodać pozostałe
piwo i miąższ bułki/chleba lub 1 łyżkę
mąki (dobrze rozmieszać). Dalej podgrzewać aż sos się zredukuje.Przepis bierze udział w akcji:

Ewka