Wykonanie
Świetne rozwiązanie na lekki posiłek w zimowe dni. Dzięki podgrzaniu części składników uzyskuje się pełniejszy smak a dodatkowo
sałatka zmienia się w ciepły posiłek... Tak dla przynajmniej lepiej brzmi:) Niewiele składników a efekt wspaniały! Podawać najlepiej z grzankami, ale świetnie sprawdzi się również w towarzystwie
steku:) Dla mnie idealna jako samodzielne danie.
Składniki na dwie porcje:połowa opakowania umytej
rukoli (około 70g)10
pomidorków koktajlowychspora garść
słonecznikasólzioła -
bazylia,
oreganoolej czosnkowy (2-3 łyżki)
Rukolę umyć dokładnie i ułożyć na sporym talerzu.
Pomidorki podsmażyć na
oliwie czosnkowej, delikatnie by się nie przypaliły. Choć kilka ciemnych piegów tylko
doda uroku. Przełożyć na
rukolę.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni z dodatkiem
soli. Posypać
sałatkę słonecznikiem, skropić
oliwą i posypać
ziołami. Można dodać
soli do smaku.Smacznego:)