Wykonanie
Kolejna warjacja na temat ulubionych przez nas carrot muffins. Tym razem w połączeniu z kandyzowaną skórką,
czekoladą i
orzechami włoskimi. Przygotowuje się je w 15min co może być pretekstem do spontanicznego wypieku...Zatem do dzieła:)

Składniki suche:1,5 szklanki
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejszczypta
soliSkładniki mokre:1/2 szklanki
maślanki1/2 szklanki
cukru (nie jest mokry ale pięknie się w składnikach mokrych rozpuszcza)1
jajko1/2 szkl
olejuDodatkowo:1 szklanka startej drobno
marchewki1 spora garść
pomarańczowej skórki kandyzowanej (klik)30g
czekolady gorzkiej posiekanejKruszonka:1 łyżka
masła1/2 łyżki
mąki1 łyżka
cukru2-3 łyżki posiekanych
orzechów włoskichSkładniki suche umieścić w jednym pojemniku, w drugim mokre. Połączyć mokre i suche składniki. Dodać
marchew, skórkę i
czekoladę, dobrze wymieszać. Przygotować kruszonkę, rozkruszając składniki
między palcami. Przełożyć ciasto do papilotek, posypać kruszonką. Piec w temp. 190st. C przez około 25-30 min.Smacznego:)