Rewelacyjne ciasto bez pieczenia! Polecam, jest mocno słodkie i łatwe w wykonaniu.Blacha 20x20 (lub większa, wtedy odpowiednio zwiększyć ilość składników)Składniki:350g herbatników typu petit beurre1 puszka masy krówkowej2 szklanki mleka1/2 szk cukru90g masła2 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej2 jajka350ml śmietany kremówki + 1 płaska łyżka cukru pudru50 g startel gorzkiej czekolady do oprószeniaFormę wyłożyć pierwszą warstwą herbatników, na to wyłożyć masę krówkową i przykryć drugą warstwą ciastek.Przygotować budyń. Zagotować 1,5 szklanki mleka z cukrem i masłem, pozostałą część zmiksować z jajkami, mąkami. Wlać miksturę do gorącego mleka. Szybko mieszając gotować około 1-2minuty. Lekko przestudzić, jeszcze ciepły budyń przełożyć na herbatniki. Przykryć ostatnią warstwą ciastek. Wystudzić, owinąć folią i schłodzić w lodówce (by herbatniki dobrze zmiękły najlepiej chłodzić całą noc). Przed podaniem ubić śmietanę z cukrem na sztywno i przełożyć na herbatniki. Oprószyć startą czekoladą.Smacznego:)