Wykonanie
Z tego przepisu piekłam szarlotkę wielokrotnie, jest sprawdzony, bardzo prosty i pyszny:)
Składniki:3 szk
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do piecznia1 kostka
masła do pieczenia (250g)4
jajka (
białka i
żółtka osobno)1 szk
cukrujabłka obrane, pokrojone i podsmażone z
cukremcynamonMąkę, proszek,
masło,
jajka i
cukier zmiksować na gruby 'piasek' mikserem. Wysypać 3/4 powstałej mieszanki na natłuszczoną blachę (wymiary około 20x30) i lekko przygnieść i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200st. C na 15 min. W tym czasie
jabłka połączyć z
cynamonem i ubić pianę z
białek. Wyłożyć
owoce na podpieczony spód, na to pianę z
białek i pozostałą część mieszanki. Piec w temp. 180st. C przez 30min.Wystudzić. Smacznego:)