Wykonanie
Rewelacyjne muffinki, bardzo smaczne, wilgotne i puszyste. Jestem pewna, że to zasługa właśnie
cukinii. Przepis znalazłam u Kasi na blogu Gotuję bo lubię .

Składniki:1,5 szk
mąki pszennejszczypta
soli1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody1/2 łyżeczki
cynamonu1/2 szk
oleju1/2 szk
maślanki (
jogurtu naturalnego)3/4 szk
cukru1
jajko1 szk startej
cukinii bez skórki1 łyżeczka
soku z cytrynydodatkowo12 małych łyżeczek NutelliWszystkie składniki wymieszać do połączenia składników. Nakładać masę do papilotek, na każdą muffinkę nałożyć łyżeczkę
kremu czekoladowego i zrobić esy-floresy. Piec w temp. 180st C. przez 25-30 min. Wystudzić.Smacznego:)Mimo, że przepis odkryłam niedawno,stał się jednym z moich ulubionych i powtarzam bardzo często. Co najważniejsze muffinki z tego przepisu są bardzo smaczne!