Wykonanie
Smaczne, trochę bardziej wartościowe ciasto z
owocami. Sposób przyrządzania podobny jak przy
biszkopcie. Szybkie i niewymagające wielu składników. Jak dla mnie trochę za słodkie, następnym razem dodam mniej
cukru. Inspiracja od Doroty z Moich Wypieków .

Składniki:4
jajka (osobno
białka i
żółtka)1 szklanka
cukru1 szklanka
mąki pszennej1 szklanka
otrębów pszennych (u mnie na pół z owsianymi)1 czubata łyżeczka
proszku do pieczenia500 g dowolnych
owoców (dałam
śliwki)Ubić pianę z
białek mikserem, powoli dodawać
cukier (łyżka po łyżce). Dodać
żółtka i zmiksować. W osobnej misce wymieszać
mąkę, proszek i
otręby. Dodać sypkie składniki do masy jajecznej i dokładnie wymieszać
łopatką. Przełożyć do blaszki (moja 25x33cm) i ułożyć
owoce. Piec w temp. 170st. C przez 35-40min.Smacznego:)