ßßß
Składniki:200 g masłaszczypta soli160 g cukru4 duże jajka200 g mąki pszennej40 g mąki ziemniaczanej lub 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia600 g dowolnych owocówSkładniki na kruszonkę:150 g mąki100 g zimnego masła50 g cukru pudruSkładniki powinny być w temperaturze pokojowej.Masło utrzeć na gładką masę, dodawać stopniowo cukier i sól dalej ucierając. Wbijać jajka, jedno po drugim nadal ucierając. Dodać suche składniki. Wymieszać. Przełożyć do blachy (20x30cm) natłuszczonej, i ułożyć owoce (u mnie była połowa ciasta z truskawkami a połowa z rabarbarem).Przygotować kruszonkę, składniki wyrobić w mikserze lub rozetrzeć między palcami. Ułożyć na owocach. Piec w temp. 175st. C około 45min.Smacznego:)