Kiedy zalegało mi w lodówce ciasto francuskie i cukinia, przypomniałam sobie o przepisie jaki kiedyś podała Zosia C. na swoim blogu . Postanowiłam wypróbować i przyznam, że to całkiem fajne połączenie. Nie miałam już pesto więc dałam pomidorowy sos cygański, myślę, że z pesto byłoby lepsze, ale z zamiennikiem też pasuje:)Składniki:1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego1 średnia cukinia3-4 łyżeczki sosu pomidorowego (w oryginale pesto Rosso)1 cebula w piórka100g wędzonego boczkukilka plasterków sera żółtegosól i pieprzZaczynamy od rozłożenia ciasta francuskiego, zwinęłam boki w rulonik. Ciasto posmarować sosem, ułożyć plasterki cukinii i piórka cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć małe plasterki boczku i sera. Wystające kawałki ciasta posmarowałam rozmąconym jajkiem, ale to nie jest konieczne. Piec w temp. 180st. C około 20min. Można posypać ulubionymi ziołami.