Ta zupa krem powstała po drobnej przeróbce przepisu Nigelli na Zupę kukurydziana z chipsamikukurydzianymi i serem, z książki Nigella Expresowo. Inspiracją była wizyta we włoskiej knajpce, gdzie wraz z przyjaciółmi wypróbowaliśmy krem z kukurydzy. Przepis bardzo prosty.Składniki na dwie porcje:· 1 puszka kukurydzy· 250 ml wywaru warzywnego- sól, pieprz· 1 ząbek czosnku· Szczypiorek· Starty ser żółty i nachos do przybraniaOdsączoną kukurydzę zalać bulionem. Wody nie powinno być zbyt dużo by zupa wyszła gęsta. W moim przypadku było to około 0,5cm ponad powierzchnią kukurydzy. Dodać czosnek i szczypiorek. Gotować około 10min. Przyprawić do smaku. Wrzucić do blendera i zmiksować. Przełożyć do miseczek, posypać nachosami i startym serem.Smacznego :)