Wykonanie

Choroby ciągle się mnie trzymają, postanowiłem poradzić sobie z nimi w naturalny sposób, dość już tych antybiotyków. Okazuje się, że
żurawina jest doskonałym lekarstwem, naturalnym antybiotykiem zabijającym 80% bakterii, z którymi antybiotyki sobie nie radzą. W
żurawinie można znaleźć mnóstwo przeciwutleniaczy, witamin i żelaza! Na chore gardło też pomaga, trudno powiedzieć na co nie pomaga :D. Co ciekawe
żurawina przeciwdziała próchnicy i chorobom dziąseł, zatem te słodkie muffiny zupełnie nam nie zaszkodzą!

Na 12 muffinów potrzebujesz:- 1 i 1/4 szklanki
mąki- pół szklanki
cukru- szklanki
mleka- 100g
żurawiny- 2 łyżeczek
proszku do pieczenia-
jajka- 1/3 szklanki
oleju- szczypty
soli- odrobiny
cukru do posypania

Podgrzej szklankę
mleka, wsyp
żurawinę do miski i zalej ją gorącym
mlekiem. Odczekaj przynajmniej 15 minut aż
żurawina napęcznieje.
Mleko odlej do szklanki, łyżkę
żurawiny odłóż na później, resztę pozostaw w misce, do której dosyp suche składniki. Wymieszaj i dodaj
olej,
mleko i
jajko. Kilka
razy przemieszaj łyżką i napełnij papilotki do 3/4 wysokości. Posyp po wierzchu
cukrem i udekoruj kilkoma
owocami żurawiny. Piecz w 200 stopniach z termoobiegiem przez około 15 minut, aż do zarumienienia.Smacznego!