Wykonanie
Będąc ostatnio w pracy (restauracja sushi) nasz szef kuchni Wojtek w obliczu ściskającego go głodu i wyciśniętej kieszeni przygotował danie proste, tanie i oczywiście dobre. Postanowiłam użyczyć sobie od niego przepisu. Oczywiście to co zaraz zaprezentujemy nie ma nic wspólnego z menu w naszej restauracji.Kup:
boczek 1/2 kg
pomidor 2 szt
brokuły 200 g2 ząbki
czosnkukapusta pekińska 1/2
woda 5 l
paryczka chiliKapustę pekińską szatkujemy i razem z całym boczusiem gotujemy.
Boczek potrzebuje długiej kąpieli w gorącej wodzie puki nie zmięknie. Odlewamy 4 porcje
wywaru do osobnego garneczka. A
boczek wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Do odmierzonej ilości
wywaru dodajemy pokrojone
pomidory,
brokuły, zmielony
czosnek, 2 drobno pokrojone papryczki i pokrojony na cienkie paseczki
boczek. Wszystko razem trochę gotujemy aż będzie mięciutkie. Jeżeli ktoś chce może użyć
soli ale myślę, że
boczek nadał odpowiedni smak.Smacznego życzą Stefa i Wojtek.Danie dla 4 osób

Jakiś czas temu Ziuta kupiła nowy gadżet do paznokci a oto jego efekty:

No i Stachu :) Ostatnio to jego ulubione miejsce. Mój czyścioszek :)

Ps. Razem z Wojtkiem zapraszamy do Smart Sushi - najlepszego sushi w
mieście :)Pozdrawiam was Stefa.