ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku
Składniki
Fasola
Kiełbasa
Cebula
Boczek
Koncentrat pomidorowy
Majeranek
Sól
Pieprz
Chleb
Wykonanie
Kup:
Fasola
typu JAŚ 0,5 kg
Kiełbasa
1 pętko
cebula
3 szt
boczek
100 g
koncentrat pomidorowy
słoik ok 200 g
majeranek
sól
pieprz
chleb
Koszt jednej porcji ok 2 . 2 zł
Fasolę
włożyć do ciepłej
wody
na noc.
Potem
ugotować do miękkości.
Cebulę
i
boczek
pokroić a następnie usmażyć. Kiełbę pokroić w kostkę i razem z
cebulą
i
boczkiem
dać do gotującej się
fasoli
. Dodać koncentrat i gotować na wolnym ogniu do odparowania
wody
. Przyprawić
pieprzem
,
solą
i i dużą ilością
majeranku
. Podawać z
chlebem
.Danie na 6 osóbSmacznego!
NaraDozoPa!
Źródło:
http://taniozar.blogspot.com/2012/10/fasolka-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
Szybka fasolka po bretońsku
Szybka fasolka po bretońsku
Szybka fasolka po bretońsku
Szybka fasolka po bretońsku
Szybka fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)