ßßß Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

nazwa

Wykonanie

Kup:
Fasola typu JAŚ 0,5 kg
Kiełbasa 1 pętko
cebula 3 szt
boczek 100 g
koncentrat pomidorowy słoik ok 200 g
majeranek
sól
pieprz
chleb
Koszt jednej porcji ok 2 . 2 zł
Fasolę włożyć do ciepłej wody na noc. Potem ugotować do miękkości. Cebulę i boczek pokroić a następnie usmażyć. Kiełbę pokroić w kostkę i razem z cebulą i boczkiem dać do gotującej się fasoli. Dodać koncentrat i gotować na wolnym ogniu do odparowania wody. Przyprawić pieprzem, solą i i dużą ilością majeranku. Podawać z chlebem.
Danie na 6 osób
Smacznego!
NaraDozoPa!
Źródło:http://taniozar.blogspot.com/2012/10/fasolka-po-bretonsku.html