Wykonanie
Maj powoli się kończy a na dworze robi się co raz cieplej. Niedługo zaczniemy grillować, spotykać się na świeżym powietrzu z rodziną i znajomymi. Dlatego chciałam Wam polecić szybką
sałątkę, którą własnie na powyższe okazje wykorzystacie i nie będziecie musieli stać w kuchni godzinami. Możecie też śmiało zabrać ją na imprezę do znajomych.
Do przygotowania sałatki potrzebujemy:- 2 ugotowane
buraki (kupiłam ugotowane zapakowane próżniowo, niestety świeżych nie było)- 4
ogórki kiszone (u mnie były to małe lub średniej wielkości)- 1 puszka
czerwonej fasoli- 1/2
czerwonej cebuli- 1 łyżka
oleju lnianego-
sól,
pieprz do smaku
Fasolę odsączamy z zalewy, przepłukujemy
wodą i odstawiamy do odcieknięcia.
Buraki i
ogórki kroimy w kostkę,
cebulę drobno siekamy po czym przenosimy do miski.Wszystkie warzywa mieszamy, polewamy
olejem lnianym i doprawiamy do smaku.Odstawiamy na minimum 1h do lodówki.
Dajcie znać czy Wam też smakuje.