ßßß
Cookit - przepis na Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy). Babka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy). Babka
Składniki
Kakao
Sok z czarnej porzeczki
Proszek do pieczenia
Olej
Cukier
Jajko
Imbir
Syropy
Wykonanie
potrzebujemy:- filiżankę
kakao
- filiżankę
soku z czarnej porzeczki
- 1.5 filiżanki
mąki ryżowej
(lub innej bezglutenowej)- opakowanie
proszku do pieczenia
- 1/3 filiżanki
oleju
- 1/3 filiżanki
cukru
- 4
jajka
- kawałek startego
imbiru
plus 2 łyżki
syropu
imbirowego
- 3
jabłka
(pokrojone na kawałki)W garnku podgrzać sok,
kakao
,
olej
i
cukier
aż powstanie jednolita masa.Całość ostudzić, dodać
jajka
,
imbir
,
mąkę
i proszek.Wymieszać.Przenieść do formy, na wierzchu ułożyć pokrojone w kawałki
jabłka
.Piec ok 30-40 minut w 160 stopniach z termoobiegiem.
Źródło:
http://szybkotaniosmacznie.blogspot.com/2015/03/wielkanocne-ciasto-czekoladowe-z.html
Przepisy powiązane
PLACEK NA PEPSI
"Niewinne" brownie
Ciasto Zebra
Zebra ,najlepsza!
Tygrys!
Składniki powiązane (0)