ßßß Cookit - przepis na Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy). Babka

Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy). Babka

nazwa

Wykonanie

potrzebujemy:
- filiżankę kakao
- filiżankę soku z czarnej porzeczki
- 1.5 filiżanki mąki ryżowej (lub innej bezglutenowej)
- opakowanie proszku do pieczenia
- 1/3 filiżanki oleju
- 1/3 filiżanki cukru
- 4 jajka
- kawałek startego imbiru plus 2 łyżki syropu imbirowego
- 3 jabłka (pokrojone na kawałki)
W garnku podgrzać sok, kakao, olej i cukier aż powstanie jednolita masa.
Całość ostudzić, dodać jajka, imbir, mąkę i proszek.
Wymieszać.
Przenieść do formy, na wierzchu ułożyć pokrojone w kawałki jabłka.
Piec ok 30-40 minut w 160 stopniach z termoobiegiem.
Źródło:http://szybkotaniosmacznie.blogspot.com/2015/03/wielkanocne-ciasto-czekoladowe-z.html