Wykonanie
Taką
sałatkę jadłam na sylwestra.Jako, że jestem fanką
buraków musiałam ten przepis odtowrzyć u siebie w domu.Najlepiej sprawdzają się
buraczki ze słoika z Aldiego (Klostergarten) - w kombinacji z wszystkimi składnikami tworzą najlepszą kompozycję
smakową.
Sałatkę przygotujecie w 10 minut albo szybciej (jeżeli
buraki utrzecie za pomocą jakiejś maszynki).Nie dość, że jest szybka, smaczna to śmiało można ją wykorzystać do obiadu, na przyjęcia.Przygotujcie ją na wielkanocny obiad!

potrzebujemy:- 2 słoiczki
buraków (najlepiej sprawdzą się te z Klostergarten z Aldiego)- 1 duży lub 2 małe ząbki cozsnku- odrobina
pieprzu- 1 łyżka
oleju słonecznikowego lub innego
Buraki odcedzić i przepłukać odrobiną
wody.Zetrzeć na tarce na małych oczkach.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Wymieszać.Doprawić do smaku
pieprzem i
olejem.Schłodzić w lodówce przez minimum 2h.Przed podaniem wyjąć z lodówki.


