Wykonanie
Czy u Was w domu ktoś testuje wasze kulinarne dzieła? U mnie tą osobą, wyrocznią, jest mój mąż. Jego
kubki smakowe selekcję robią dość dokładnie i na "byle co" się nie skusi. Chociaż ten sos jego kryteriów nie spełnia (bo jest za słodki i
owoce oczywiście do
mięsa nie pasują) to uważam to za przepis warty uwagi.Połączenie składników jest bardzo nieoczywiste co sprawia, że podczas degustacji nasze zmysły szaleją.

Do przygotowania sosu potrzebujemy:- 2 puszki
mandarynek- paczkę
migdałów w płatkach-
majonez lub majonez/jogurt-
curry- odrobina
pieprzu cytrynowegoMandarynki dobrze odsączyć z zalewy.Wrzucić do miski.Dodać
majonez lub
majonez z
jogurtem (trochę
majonezu w tym przepisie musi być... po prostu smakuje o wiele lepiej).Dodać
pieprz,
curry i
płatki migdałowe.Wymieszać i odstawić do lodówki do przegryzienia się (min 2 h)Podawać do
mięs na zimno.


