Wykonanie
Ostatnio mam
fizia na punkcie słodkich
ziemniaków, także już ich ciągłe wykorzystywanie nie powinno Was,
drodzy czytelnicy, dziwić.Jeżeli spojrzeć na taką
pomarańczową pyrę, to jesto ona po prostu zdrowa -
zero tłuszczu i cholesterolu. Sporo
sodu i potasu oraz błonnika a na dodatek mamy dużo witamin (A, D - rozpuszczalne w tłuszczach, C oraz B12 i B6).

Do przygotowania zupy potrzebujemy:- 1
czerwoną cebulę-
konfiturę z
cebuli-
natkę pietruszki- 1 łyżeczkę
śmietanki kokosowej
Cebulę posiekać i podsmazyć na odrobinie tłuszczu (u mnie łyżeszka
oleju kokosowego).Gdy będzie szklista dodać pokrojonego w kostę
ziemniaka i całość dalej podsmażać,Dodać
wodę (ok 2 szklanki) i ugotować do miękkości. Całość zblendować. Przełożyć do bulionówek, polać
śmietanką, posypać
pietruszką. Na wierzch ułożyć troche
konfitury cebulowej.

