Wykonanie
To kolejne potwierdzenie zasady: mniej znaczy więcej! Świeża, aromatyczna, chrupiąca
sałatka jest idealna. Fakt, że przugotowanie sałatki zajmuje trochę czasu (siekanie warzyw), ale gdy weźmiecie do ust pierwszy kęs, będziecie wiedzieli, że warto!

Do przygotowania sałatki potrzebujemy:- 1 szklankę
kaszy kuskus- 2 szklanki świeżo zagotowanej
wody-
oliwę z oliwek- 1 1/2 szklanki drobno pokrojonego
ogórka- kilka
pomidorków koktajlowych- 15 g drobno posiekanej
mięty- 3 łyżki drobno posiekanej
pietruszki-
sól,
pieprz,
płatki chilli-
sok z cytrynyDo miski wsypać
kuskus, zalać
wodą i przykryć np. talerzem, aż
kasza wchłonie cały płyn.Ostudzić.
Ogórka obrać ze skórki i pokroic w drobną kostkę.
Pomidory wydrążyć i również drobno pokroić.
Zioła posiekać.Do chłodnego
kuskusu dodać posiekane warzywa i
zioła.Wlać
sok z cytryny,
oliwę.Wymieszać.Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i ewentualnie dodać więcej
soku z cytryny.Ja dodałam jeszcze
płatki chilli, przez co całość stała się lekko pikantna.Najlepiej schłodzić przez podaniem ok 2h w lodówce.

