Do przygotowania ciasta potrzebujemy:- 250 g miękkiego masła- 250 g cukru- 1 cukier waniliowy- 1 opakowanie masy marcepanowej- 100 ml likieru pomarańczowego np. Grand Marnier- 300 g mąki- 100g zmielonych migdałów- 100 ml mleka roślinnego- sok i skórka z jednej pomarańczy- 1 opakowanie proszku do pieczeniaMasło, pokrojone w drobne kawałki, i cukier wymieszać za pomocą miksera. Dodać migdały, mąkę, proszek do pieczenia, startą masę marcepanową (grube oczka) i zmiksować. W osobnej misce mieszamy: startą skórkę z pomarańczy, wyciśnięty sok oraz likier. Całość powoli dolewać do ciasta, dodać mleko i mieszać łyżką. Gdy masa będzie jednolita przenieść do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok 50-60 minut w 160 stopniach (termoobieg) lub 180 stopniach (bez termoobiegu).