W sklepie wypatrzyłam nowość - p roszek do pieczenia, pewnej popularnej firmy, ale z szafranem. Następnym razem do zwykłego proszku do pieczenia dodam szafran, ale w większej ilości. Tak czy siak zakup trzeba przetestować co skończyło się upieczeniem wilgotnego i ciężkiego blondie z kawałkami białej czekolady.Do przygotowania ciasta potrzebujemy:- opakowanie proszku do pieczenia- 1 jajko- 2 opakowania cukru waniliowego- 250 g mąki migdałowej (plus ewentualnie dodatkowo mąki, jakby ciasto było zbyt rzadkie)- 1 szklanka mleka owsianego- 1/3 szklanki oleju- 2 tabliczki białej czekoladyW jednej misce przygotować suche składniki: mąkę, proszek, cukier. W drugiej widelcem rozbełtać jajko, mleko i olej. Suche połączyć z mokrym za pomocą łyżki. Dodać czekoladę, najlepiej posiekaną na mniejsze kawałki. Piec przez ok 25 - 30 minut w 175 stopniach.