ßßß Cookit - przepis na Pomidory z farszem tuńczykowym

Pomidory z farszem tuńczykowym

nazwa

Wykonanie

Kuchnia łączy pokolenia. Taką przystawkę wysmyczyłyśmy (Teściowa i ja) na drobne spotkanie u nas w domu. Co dwie głowy wymyślą, tego nikt nie ogarnie (zdarza nam się czasami popłynąć z pomysłami). To też dowód na to, że nie potrzebujemy mieć w kuchni nie wiadomo jakich składników - wystarczą często te podstawowe, żeby nakarmić swoich gości! Takie są też faszerowane pomidory - chyba prosciej się już nie da!
Do przygotowania faszerowanych pomidorów potrzebujemy:
- połówki świeżych pomidorów
- 1 puszkę tuńczyka (w sosie własnym)
- majonez jogurt
- kapary
- sól, pieprz do smaku
- ćwiartki ugotowanych jajek
Tuńczyka odsączcie z zalewy, wrzućcie do miski i rozduście widelce. Dodajcie jogurt, majonez (wystarczy jedna łyżka, tak dla smaku) i kapary (przepłuczcie je porządnie, inaczej całe nadzienie będzie nieznośnie słone) a na samym końcu przyprawy. Wymieszajcie i odstawcie do lodówki.
W tym czasie umyjcie pomidory, przekrójcie na połówki i wydrązcie środek (najlepiej go trochę osuszyć). Do środka pomidorów nakładajcie farsz, a na wierzch układajcie ćwiartki ugotowanych jajek i gałązki świeżych ziół.
Życzę Wam smacznego!
Źródło:http://szybkotaniosmacznie.blogspot.com/2013/07/pomidory-faszerowane.html