ßßß Cookit - przepis na Kuchnia indyjska: Pakora - chrupiące warzywa w cieście

Kuchnia indyjska: Pakora - chrupiące warzywa w cieście

nazwa

Wykonanie

Moi drodzy, dzisiaj bardzo prosty przepis na smaczną i efektowną przystawkę!
Niezbędne składniki:
pakora masala (klik)
mąka besan (mąka z ciecierzycy) (klik)
woda
sól do smaku
ulubiona warzywa pokrojone na niewielkie porcje - to co najbardziej lubicie: cebulka, ziemniaki w plasterkach, niewielkie różyczki kalafiola, brokuła, zielone chilli itd!
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy dosyć gęste ciasto z mąki besan oraz wody. Dodajemy przyprawę pakora masala oraz pół łyżeczki soli. W cieście obtaczamy wybrane warzywa, a następnie smażymy na złoty kolor na głębokim oleju! Po usmażeniu pamiętajcie o odsączeniu nadmiaru oleju na papierowym ręczniku!
Pakory podajemy gorące bezpośrednio po przygotowaniu.
Proste? Smacznego :-)
Źródło:http://indienatalerzu.blogspot.com/2013/09/pakora-chrupiace-warzywa-w-ciescie.html