Wykonanie
Moi
drodzy, dzisiaj bardzo prosty przepis na smaczną i efektowną przystawkę!

Niezbędne składniki:pakora
masala (klik)
mąka besan (
mąka z
ciecierzycy) (klik)
wodasól do smakuulubiona warzywa pokrojone na niewielkie porcje - to co najbardziej lubicie:
cebulka,
ziemniaki w plasterkach, niewielkie różyczki
kalafiola,
brokuła,
zielone chilli itd!Sposób przygotowania:Przygotowujemy dosyć gęste ciasto z
mąki besan oraz
wody. Dodajemy
przyprawę pakora
masala oraz pół łyżeczki
soli. W cieście obtaczamy wybrane warzywa, a następnie smażymy na złoty kolor na głębokim
oleju! Po usmażeniu pamiętajcie o odsączeniu nadmiaru
oleju na papierowym ręczniku!Pakory podajemy gorące bezpośrednio po przygotowaniu.Proste? Smacznego :-)