Wykonanie
Za oknem pogoda idealna do spędzania czasu pod kocem przed TV albo z książką w łapie. Aby umilić sobie czas, koniecznie zróbcie te naleśniki! A najlepiej, zaskoczcie nimi swoją połówkę jutrzejszego poranka....serwując jej śniadanie w łóżku. Każdy zasługuje na chwilę takiego rozpieszczenia:)Naleśniki, krem i
cukier możecie przygotować dzisiaj, a rano jedynie poskładać tych kilka produktów w jedną całość i podać:)



Składniki ciasta:2 szklanki
mąki2
jajkaok 3 szklanek
mlekaszczypta
soli3 łyżki roztopionego
masłaolej roślinny do smażeniaPrzygotowanie:Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i usmaż cienkie naleśniki na posmarowanej odrobiną
oleju patelni.Składniki kremu:400 ml
mleka kokosowego250 g
mascarpone3/4 szklanki wiórek
kokosowychłyżka
żelatyny + 2 łyżki
wodycukier do smakuDodatkowo: świeży
ananas, kilka łyżek
cukru i listki świeżej
mięty.Przygotowanie:Wlej
mleko kokosowe do garnuszka i wstaw na mały gaz. Wsyp wiórki i podgrzewaj aż
mleko będzie gorące ale się nie nie zagotuje.Wyłącz gaz i odstaw na bok.W kąpieli
wodnej rozpuść
żelatynę w dwóch łyżkach
wody po czym wlej ją do
mleka z wiórkami. Dodaj do całości
mascarpone i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku
cukrem tak aby krem nie był zbyt słodki. Po ostygnięciu wstaw do lodówki aby krem stężał.
Ananasa pokrój w cienkie plastry.W moździerzu utrzyj listki
mięty i dodaj do niej
cukier. Ucieraj aby
cukier dokładnie połączył się z
miętą.
Cukier powinien być intensywnie pachnący
miętą. Jeśli będzie zbyt mokry rozsyp go na papierze do pieczenia aby przeschną.
Potem wystarczy go rozkruszyć i posypać plastry
ananasa:)Kwestię podania zostawiam Twojej wyobraźni:) Smacznego!

