Wykonanie
Czołem Łasuchy! Dzisiaj bardzo szybko bo zarobiona jestem po same uszy;) Zapraszam Was na śniadanie ze zdrową alternatywą dla wszelkich smarowideł kanapkowych. Pasta z pestek
słonecznika jest nie tylko pyszna ale i bogata w zdrowe dla naszego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe oraz aminokwasy. Pestki te są źródłem witamin z grupy B oraz witamin A, D i E. Te niepozorne nasionka wzmacniają nasze kości, wzrok, pomagają w dbaniu o cerę, są źródłem wapnia, cynku, żelaza oraz potasu. Tak więc zabierajcie się za prażenie pestek a ja wracam do pracy :) Smacznego dnia!


Składniki:200 g pestek
słonecznika (uprażonych na suchej patelni na złoto)ok 3/4 szklanki
bulionu lub consomme
sos sojowy i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Jedyne co należy zrobić, to zmiksować pestki z
bulionem i doprawić do smaku. Do tego chrupiące
pieczywo, kilka liści
szpinaku,
jajko na twardo,
pomidor i śniadanie macie gotowe:)A jutro zapraszam na cieplutki bochenek pysznego, domowego
chleba:)
