Wykonanie
Pogoda ostatnio nas rozpieszcza, więc grillować można do woli. Jeżeli znudziły się Wam już
karkówki,
kiełbaski,
kurczaki itp. polecam smaczne, zdrowe i pożywne warzywa z grilla.Wczoraj próbowałem je zrobić na patelni grillowej, ale to zupełnie inny smak niż z grilla tradycyjnego.
Składniki:1
cukinia1
marchewkakilka
pieczarekfasolka zielona
papryka (zielona, żółta)
pomidory koktajlowe
Przygotowanie :1. Warzywa myjemy.2. Kroimy
marchewkę,
cukinię i
paprykę w plasterki. Zieloną
fasolkę kroimy na mniejsze kawałki,
pieczarki na połówki.3. Rozpalamy grilla i na tacce układamy najpierw twardsze warzywa:
marchewkę,
fasolkę,
paprykę i
cukinię.4. Całość polewamy delikatnie
oliwą, po jakimś czasie dorzucamy
pieczarki. Na sam koniec dokładamy na tackę
pomidory koktajlowe.5. Delikatnie solimy i kiedy warzywa będą miękkie podajemy.S M A C Z N E G O ! ! !